N:o 2329 - Tiistai 2020-12-29 - ETUSIVULLE! Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -
Päätoimittaja
Pertti Manninen
Edellinen - Seuraava - Kaikki

Joulukuu 2020. Katsaus vuoden 2020 tammikuun, helmikuun ja maaliskuun henkilöihin täällä.
Tässä Pekka Lundmark, toimitusjohtaja.

2020 Maaliskuu. Nokia. Siilasmaan mahalasku.


Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa: "Emme mieti tällaista strategista vaihtoehtoa tällä hetkellä. Uusi toimitusjohtaja tekee oman arvionsa strategiastamme aloittaessaan."

MTV . Seitsemän Uutiset. Maanantai 02.03.2020 19:04. Nokia yllätti vaihtamalla toimitusjohtajansa Fortumin Lundmarkiin. Kuvat: Pertti Manninen.


Kone vs. Thyssen. Lue!
Arkisto. Sonera vs. Telia. Lue!
Latvala vs. Mäkinen. Lue!
Rinne vs. Häkämies. Lue!
Mäenpää vs. Toiviainen. Lue!

HS. Tilastovalehtelukuva. Lue!
Sanoman ostokset. Lue!
Punaiset estivät Garden Helsingin laajenemisen keskuspuistoon! Lue!


Pääkirjoitus.
Vielä hetken Nokian hallituksen puheenjohtajana toimivan Risto Siilasmaan lähtölaskenta alkoi, oliko se vuosi sitten, kun hän julkaisi häväistyskirjan Nokian Jorma Ollilasta. Ollilahan oli nälvinyt Siilasmaan väitteen mukaan tätä siitä, että tällä ei ollut mitään kokemusta mistään isosta yrityksestä Siilasmaan tullessa Nokian hallitukseen.

Jo vuonna 2013 sama asia oli todettavissa jo vuosia ennen tätä häväistyskirjaa. Viikkosanomista voi lukea Elopia koskevasta erorahasta mm. seuraavaa kirjoituksesta, jonka otsikko oli Siilasmaa pihalla Elopin palkkiosotkussa. Nokian mainetta entisestään tuhritaan:

"Tänään Ilta-Sanomien etusivulla ylhäällä oli jonkunlainen tieto siitä, että avioeron takia Elop ei tahdo luopua palkoistaan, palkkioistaan tai bonuksistaan, siis niistä korvauksista kun hänelle annettiin, kun hän sai potkut Nokian toimitusjohtajan paikalta ja joutui Microsoftiin takaisin.

Miten tämmästä käsitellään julkisuudessa, siis avioeroprosessia? Sen takia, että Nokian hallituksen puheenjohtaja Siilasmaa oli päästänyt julkisuuteen tiedon, että hän haluaisi pienentää Elopille annettavia SOPIMUSTENMUKAISIA etuuksia.

Ovathan summat miljoonia, mutta kyllä ne ovat hyttysen paskoja tässä isommassa miljardisotkussa. Nyt sitten teksti-tv:ssä Siilasmaa kertoo olevansa ylpeä siitä, että hän sai 70 % Microsoftin maksettavaksi.

Siilasmaa on täysin pihalla liike-elämästä ja bisneksen todellisuudesta. Hänen olisi pitänyt olla muuallakin töissä kuin omassa firmassaan F-Securessa. Ehkä siellä olo on ollut ruusuista eikä bisneksen kovat lait ole tulleet tutuiksi."

Tämän artikkelin voi lukea tässä kokonaisuudessaankin.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantai 02-03.2020 23:20.


Siilasmaa pihalla Elopin palkkiosotkussa. Nokian mainetta entisestään tuhritaan.

Keskiviikko, syyskuu 25, 2013 20:24.

Tänään Ilta-Sanomien etusivulla ylhäällä oli jonkunlainen tieto siitä, että avioeron takia Elop ei tahdo luopua palkoistaan, palkkioistaan tai bonuksistaan, siis niistä korvauksista kun hänelle annettiin, kun hän sai potkut Nokian toimitusjohtajan paikalta ja joutui Microsoftiin takaisin.

Miten tämmästä käsitellään julkisuudessa, siis avioeroprosessia? Sen takia, että Nokian hallituksen puheenjohtaja Siilasmaa oli päästänyt julkisuuteen tiedon, että hän haluaisi pienentää Elopille annettavia SOPIMUSTENMUKAISIA etuuksia. Ovathan summat miljoonia, mutta kyllä ne ovat hyttysen paskoja tässä isommassa miljardisotkussa.

Nyt sitten teksti-tv:ssä Siilasmaa kertoo olevansa ylpeä siitä, että hän sai 70 % Microsoftin maksettavaksi.

Siilasmaa on täysin pihalla liike-elämästä ja bisneksen todellisuudesta. Hänen olisi pitänyt olla muuallakin töissä kuin omassa firmassaan F-Securessa. Ehkä siellä olo on ollut ruusuista eikä bisneksen kovat lait ole tulleet tutuiksi.

Kaiken kaikkiaan Nokian matkapuhelimet on menetetty, yhtiön terve osa jatkaa. Olisi tyytynyt tähän eikä lähtenyt vahingoittamaan NOKIA-brändiä ja -nimeä näillä Elop-bonus sotkuilla. Eikö hän ymmärrä, että tälle touhulle nauretaan jo Suomen rajojenkin ulkopuolella. Käsittääkseni Financial Times ja muutkin ulkomaalaiset arvoa nauttivat lehdet ovat kirjoittaneet asiasta.

Tällä sotkulla ei ole Nokialle mitään positiivista arvoa, siis vain negatiivista ja varmasti enemmän kuin nuo Elopin miljoonat.

Lex Nokiahan rajoittui sentään Suomeen, mutta kyllä Ollilan suuruudenhulluus johti siihen, että hän uskoi voivansa jo määrätä Suomen lainsäädännöstäkin. Usko kyllä olikin oikea, kun kykenemätön pääministeri Vanhanen innostui asiasta: ”Ei meidän tarvitse olla niin naivia jne,” Naivia muuten olikin sitten pääministerin virka-asunnossa, josta kirjakin kirjoitettiin!  Ollila ei sitten ottanutkaan kunniaa Lex Nokiasta vaan väitti, että Nokia ei ollut lakia vaatinut, Dokumentit osoittavat kyllä toista. Ei siitä Nokialle mitään arvoa tullut vaikkei kai kovin moni siitä nyt mitään välittänytkään.

Siilasmaan on kyllä ryhdistäydyttävä tai vedettävä jopa johtopäätökset sekoilun tuottamasta imago-tappiosta.

Silloin kun Nokian matkapuhelimet myytiin ja Elop hääräsi tiedotustilaisuudessa jo vaadin Siilasmaalta jotain rotia. Elopin esiintyminen olisi tullut estää tässä tiedotustilaisuudessa, Asia on kirjoitettu ja luettavissa siis noin kuukauden takaisessa blogikirjoituksessani tässä alempana.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2013-09-25 20:44.

http://viikkosanomat.fi/
2013/09/25/siilasmaa-pihalla-elopin-palkkiosotkussa-nokian-mainetta-entisestaan-tuhritaan/

Lue myös!
Nokia-farssi-tiedotustilaisuus: Potkut saanut pääjohtaja pääosassa. Elop esiintyi ostajan sankarina!

Tiistai, syyskuu 3, 2013

Aika outo tilanne. Milloin potkut saanut pääjohtaja on saanut esiintyä yhtiön järjestämässä tiedotustilaisuudessa?
Joku roti pitäisi olla ja Siilasvuon olisi tullut ottaa ohjat käsiinsä ja kieltää Elopia osallistumasta tiedotustilaisuuteen.
Olisi pitänyt kertoa, että näin tulevaisuus tuli turvattua. Lammasmainen esiintyminen ei kyllä kovin hyvää lupaa.
Nokialle on saatava jämäkkä toimitusjohtaja ja pääjohtaja mieluimmin siis sama ihminen, jolla olisi särmää pitää yhtiö pystyssä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen
tiistai 2013-09-03 18:49

http://viikkosanomat.fi/
2013/09/03/nokia-farssi-tiedotustilaisuus-potkut-saanut-paajohtaja-paaosassa-elop-esiintyi-ostajan-sankarina/

Huom! Kirjoituksessa on nimivirhe. Kirjoittanut on muistanut kuuluisan kenraalin nimen: Siilasvuo, vaikka tietenkin pitäisi olla vähemmän kuuluisan IT-osaajan nimi. Siilasmaa. (02.03,.2020 PM).


nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi -
sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi -
elama.fi - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi 
- mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 - iltaset.fi - maanantai.fi suomisanomat.fi - let.fipappa.fi - sanomo.fi -
eduskuntatalo.fi - tiistai.fi - gagarin.fi -

sanonet.fi
 -- week.fi - kansalaistori.fi - sanomanet.fi - per.fi - kirkuva.fi - sanomamarkkinat.fi -
sanomaatti.fi - muistamo.fi - apumiehet.fi - sanomamobi.fierika.fi - knummi.fi - nettinen.fi

ennustamo.fi - erika.fi - faktaamo.fi - fotomo.fi - infomo.fi - knummi.fi - sanaamo.fi - siivo.fi - piina.fi - helsinkilehti.f

Maaliskuu. Lapsuus

Lapsi, jota ivataan, oppii pelkäämään. 
Lapsi, jota arvostellaan, oppii tuomitsemaan.
Lapsi, jota petetään, oppii pettämään. 
Lapsi, joka kohtaa vihamielisyyttä, oppii hyökkäämään.
Lapsi, joka saa hellyyttä, oppii rakastamaan. 
Lapsi, jota rohkaistaan, oppii luottamaan itseensä.
Lapsi, joka saa tuntea totuuden, oppii ymmärtämään oikeutta. 
Lapsi, jota kiitetään, oppii olemaan kiitollinen.
Lapsi, joka näkee annettavan omastaan muille, oppii olemaan huomaavainen.
Lapsi, joka saa tietoa, oppii tuntemaan viisauden.
Lapsi, jota kohtaan tunnetaan kärsivällisyyttä, oppii olemaan pitkämielinen.
Lapsi, joka elää onnellisena, löytää rakkauden ja kauneuden.

Ronald Russell

(28) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 







Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  


 

ETUSIVULLE!
infoinfo.fi - 2020/12/29 - HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA
Kuva Charles Chaplinin klassikkokomediasta Kultakuume - Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. - Kuva. Joosef on ostanut pojalta aasin, jolla lähtee Marian kanssa matkalle. - Epätäydellinen maailma. 25.12.2020 8:00 Puheentunnistus. - Lidl antoi työntekijöilleen joulupäivän vapaaksi. Etusivun ilmoitus. - Kuva. Aattona naakkaparvi tervehtii kulkijaa. - Epätäydellinen maailma. 24.12.2020 17:00. Puheentunnistus. - Aamuhämärän kuva. - 20 vuotta sitten. Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa, eikä joulua. - Joulu. Kokoelmasta RAKASTA. - Muistoja.  "Tähtipojat". Vuonna 1958. - Pekka Haaviston luottamuksesta. - 20 vuotta sitten. Hannu Hautala: Kuvieni synty on edelleen luonnossa.. - Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. - Uhattiinko Ohisaloa? - Paljonko ihminen maata tarvitsee? Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. - ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Vanhanen torjuu.” .- Oliko Oodi-kirjasto onnenkantamoinen? Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. - Verkkolehti Viisykkösen juttu. Kansanedustaja Harkimo, tupakkamannekiinista venäläisten mannekiiniksi - Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. - Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! - Sanna Marinin dramaattiset 2 tuntia. - "Pääministeri Sanna Marin luottaa - Saamelaisten kansallispäivä. Arkisto 2007. Yle:n kuvia. - Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Asianajajan tekaistu kirje. Pekka Mononen - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu -tiistai 29.12.2020 - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

N:o 2329 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2020-12-29 ja 2020-12-30, nettiin 2020-12-30 13:36, linkkejä 2020-12-30.

parhaat uudet ... banneri 2018-07-31 alkaen.

 

Takasisulla:
2020. Helmikuu. Suomi voittaa aina?

Ja muita vanhempia kirjoituksia ja kuvia!

Takasivulle!


 

 

Sivun alkuun!

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivustona (06.12.2018- 04.01.2021) nettiin torstaina 14.02.2021.