N:o 2329 - Tiistai 2020-12-29 - ETUSIVULLE! Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -
Päätoimittaja
Pertti Manninen
Edellinen - Seuraava - Kaikki

Joulukuu 2020. Katsaus vuoden 2020 tammikuun, helmikuun ja maaliskuun henkilöihin täällä.
Tässä Kirsi Knuuttila, kaupunginvaltuutettu.


Keskiviikko 2020-03-11
Edellinen - Seuraava
22. vuosikerta!
N:o 2259

Kaikkiin 1999 alkaen

2020 Maaliskuu.

Jyväskylässä jyskää. Konsulttisopimuksen lisäpalkkion paljastaminen hiertää. Lue!


VERO MODA. "Tosi muoti". 18.01.2006 tammikuun keskiviikkona klo 14.47. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Torikeskus. Isonna!

2020. Maaliskuu. Jyväskylässä jyskää. Sähkö- ja vesilaitoksen myynnin konsulttisopimuksen lisäpalkkion paljastaminen hiertää.

Viikkosanomat. Maaliskuu 10, 2020


Kaupunginvaltuutetut Kirsi Knuuttila ja Aila Paloniemi. Kuva: Jaana Kautto.

Valtuutetut kritisoivat ”Ovatko selvitykset Alvasta puolueettomia?” -kirjoituksessaan sitä, että Alva-yhtiöiden vähemmistöosuuden myymisen selvittämistä jatketaan selvityksellä, josta konsulttitoimiston on mahdollista saada niin sanottu onnistumispalkkio, eli lisäkorvaus, mikäli kaupunki päätyy myymään vähemmistöosuuden yhtiöstä.

Paloniemen ja Knuuttilan mukaan tällainen järjestely ohjaa selvitystyötä siten, ettei siinä käsitellä eri näkökulmia puolueettomasti.

– Etenkin kriittiset ja Alva-yhtiön, kaupungin tai asukkaitten kannalta epäedulliset asiat jätetään vähäiselle huomiolle tai huomiotta. Jos päätöksentekoa varten halutaan laadukas selvitys, selvityksen tekijän ei tulisi hyötyä selvityksen lopputuloksesta, kirjoituksessa todettiin.

Kaupungin mielestä valtuutetut toivat kirjoituksessaan esiin luottamuksellisen seikan eli solmitun konsulttisopimuksen rakenteen.

KAUPUNKI PYYTÄÄ Paloniemeä ja Knuuttilaa ottamaan selityksessään kantaa ainakin siihen, mistä he ovat saaneet tiedon toimeksiantosopimuksen sisällöstä, olivatko he tietoisia, että tieto oli liikesalaisuutena luottamuksellista, ja miksi valtuutetut ovat katsoneet, että he voivat tulkita tiedon salassapitoa toisin, kuin asiaa valmistellut viranomainen.

Lisäksi Paloniemeä ja Knuuttilaa pyydetään selittämään, miksi he eivät ole käyttäneet valtuutetun oikeutta saada toimensa hoitamisessa tarpeellisia tietoja.

Viimeisenä valtuutettuja pyydetään ottamaan kantaa siihen, kuka heitä on julkisuudessa esitettyjen väitteiden mukaan uhkaillut ja millä tavalla, jotta kaupunki voi arvioida, onko sen mahdollista osaltaan puuttua asiaan.”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskisuomalainen
Maanantai 09.03.2020.


Viikkosanomien kommentti.

Paloniemen ja Knuuttilan ei kannattaisi vastata yhtään mitään tällaiseen pyyntöön. Jos kaupunki katsoo heidän syyllistyneen johonkin moitittavaan, niin tutkikoon poliisi sitten asiaa, jos kaupunki näin tahtoisi. Paloniemi ja Knuuttila saivat kirjoituksella osaltaan tämän hölmön hankkeen kumottua.

Ja sehän tässä harmittaa kun näiden rahojen käyttöä ei voinut ohjata mihinkään suuruudenhulluihin hankkeisiin, joissa aina myös oma suukin on aika lähellä, niin kaupunginjohtajan kuin kaupunginhallituksen puheenjohtajankin, ainakin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 10.03.2020 19:52.


VERO MODA. "Tosi muoti". 18.01.2006 tammikuun keskiviikkona klo 14.47. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Torikeskus. Isonna!

http://viikkosanomat.fi/
2020/03/10/2020-maaliskuu-jyvaskylassa-jyskaa-sahko-ja-vesilaitoksen-myynnin-konsulttisopimuksen-lisapalkkion-paljastaminen-hiertaa/


Lue myös arkistokirjoitus vuodelta 2014:

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com - sanomapark.fi - kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi -

2014

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.



Huputettu Valtiontalo tiistaina 14.01.2014.


 

Valtiontalolla yllätysten päivä. Vielma voitti kiistan Valtiontalosta. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014. Kissa: Rasmus.


Amerikan raha saattaa pelastaa valtiontalon. Kaupunki häviää harvoin oikeudessa. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


 

"Sanoin jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa." Ahti Vielma. - "Meille oli täysin yllättävää, että päätös oli tällainen". Jyväskylän kiinteistöjohtaja Esko Eriksson. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


"Komissaarin mitat täyttävä henkilö". "Henna Virkkunen tähyää Eurooppaan. Hän julkisti ehdokkuutensa yhdessä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa." Keskisuomalainen lauantaina 25.1.2014.


 

Jyväskylä: Kaupunginteatteri (Kauppalopo). Kirkkopuisto (suunnitellun parkkihallin sisäänajoaukko, rakentamatta) Valtiontalo (huputettu) ja tyhjä tontti (parkkialue) ja Soneran toimistotalo (lohkaistu alkuan konserttitalolle suunnitellusta tontista). Maanantaina 27.01.2014.




Jyväskylän ohjelmistoa: "Kauppa-Lopo". Maanantaina 27.01.2014.



SRV Keski-Suomen aluejohtaja Timo Kauppi. Ylen Keski-Suomen uutiset torstaina 23.01.2014. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna! 

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.

Sopimus kaupasta tehtiin vuonna 2007 kovin alhaisella hinnalla. Käytännössä kaupunki antoi keskustan arvokkaimman tontin ja sen vieressä olevan Valtiontalon, Aallon varhaistyön, ”ilmaiseksi” Ilpo Kokkilan omistamalle SRV rakennusyhtiölle. Kauppahinta oli 207 091 euroa. 

Tähän aikaan vaalirahoitus oli vielä alkuvaiheissa, sen tutkiminen, ja niinpä Jyväskylästä löytyi kokoomuksen ja Sdp:n muodostama enemmistö, joka siunasi tämän nyt törkeydeksi Korkeimman hallinto-oikeudenkin mielestä osoittautuneen kaupan. 

Eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma teki valituksen, joka harvinaista kyllä johti kaupunkilaisten kannalta suotuisaan lopputulokseen. ”lahjoitus” kumottiin. 

Historiaa hiukan: Aikoinaan silloinen eroraha-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli junailemassa tonttia joko SRV:lle tai jollekin toiselle rakennusliikkeelle ja tietenkin näitä hyötyjä sitten em. valtapuolueille. Kettunen onnistui hyväksyttämään funkkishuoltoaseman (Reimarin) purkamisen vuonna 2000 ja siinä tontti on yhä rakentamatta aivan kuin Helsingin Kalliossa pikkupoikana meillä oli naapurissa muutama tyhjä tontti sodan tuhojen (palojen) jäljiltä. Mehän käytimme niitä pelikenttinä. Tämä nykyinen pelikenttä on kohta 14 vuotta ollut rakentamattomana: autojen parkkipaikkana.

Tähän historiaan kuuluu, että jotta funkkishuoltoasema saatiin purettua, niin sille oli vakaa tarkoitus rakentaa konserttitalo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson piti Ylen Keski-Suomen uutisissa pokkansa ja totesi vain, että kotiläksyt (sic!) pitää tehdä tulevaisuudessa paremmin.

Tilapalvelun johtaja Esko Eriksson tuntui olevan lehden kertomuksen mukaan hyvin hämmästynyt päätöksestä. Välillä tuntuu siltä, että Erikssonin pitäisi saada osa palkastaan rakennusliikkeiltä, niin innokkaasti hän on junaillut koulujen ja päiväkotien hävittämistä ihan keskustassa ja reuna-alueillakin mm. Säynätsalossa, joihin sitten on rakennettu tai ainakin suunniteltu rakentamista eri rakennusliikkeille vuorotellen. 

Uusin suoritus on 100 vuotiaan Jyväskylän lyseon lihoiksi laitto eli lahtaus. Erilaisten koulujärjestelyjen jälkeen lyseo ja sen TONTTI on palautunut kaupungille ilman koululaisia, jotka nyt ovat väliaikaisissa parakeissa vuosikausia!

Ahti Vielma ilmaisi hämmästyksensä sekä Keskisuomalainen-lehdessä että Suur-Jyväskylän lehdessä, jota Keskisuomalainen konserni julkaisee.Keskisuomalaisessa: ”Vielma kertoo työskennelleensä vuosikymmeniä apulaiskaupunginjohtajana juuri tonttien myynnin parissa ja tuntevansa Valtiontalon kulmauksen kuin omat taskunsa.
- Sanoin heti jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa.
Vielman mukaan KHO:n päätös on kullanarvoinen Jyväskylän kaupungille, jonka päättäjät eivät ymmärtäneet kaupungin etua, vaan olivat lahjoittamassa arvotonttiaan pörssiyhtiölle.” (Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014).Suur-Jyväskylän lehdessä: ”Ahti Vielma kertoo olleensa jo etukäteen varma korkeimman oikeuden ratkaisusta, Hän kuvailee Valtiontalon kauppaa järjettömimmäksi päätökseksi, jonka hän on tässä kaupungissa nähnyt.
- Sanoin jo esisopimusvaiheessa, että tämä on ihan järjetön juttu. Silloin minua ei kuunneltu. Nyt on mennyt yli kuusi vuotta ja tässä ollaan. Kauppahinta oli täysin käsittämätön. Toivoisin, että asianosaiset henkilöt kertoisivat avoimesti motiivit, miksi näin päätettiin tehdä, Vielma lataa.” (Suur-Jyväskylän Lehti 25.1.2014).Turha toive. Keskisuomalainen ei halua asiaa selvittää, onhan se osa tätä liike-elämän ja poliittisten päättäjien korruptiota. Pääkirjoituksessaan se haluaa, että asia unohdetaan: ”Mutta nyt on KHO:n päätöksen myötä aika kääntää uusi lehti Valtiontalo-saagassa ja suunnata katseet eteenpäin.” Keskisuomalaisen päätoimittaja on Pekka Mervola.

Seuraavana päivänä oli sitten koko sivun levyinen juttu Jyväskylän kultalusikka Henna Virkkusesta, joka on "komissaariainesta". Olisihan sitä voinut kertoa, että Henna Virkkunen on ollut kokoomuksessa johtavassa asemassa päättämässä tästä Valtiontalonkin ”kaupasta” Ilpo Kokkilan SRV:lle.

Ylen Keski-Suomen uutiset täytti journalistisen tehtävänsä hyvin, Esitteli asian ja haastatteli molempia osapuolia, kaupunginjohtaja Markku Anderssonia ja SRV:n aluejohtaja Timo Kauppia.

JA sitten tärkein: Ylen toimittaja toteaa, että tällä päätöksellä tulee olemaan suuri merkitys myös Lyseon tontin myymisessä, jotenkin näin. Tallennus on tallennettu talteen.

Nettisanomat. Pertti Manninen maanantaina 2014-02-02 klo 23:50.


Arkisto 2000

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.
torstaina 1. kesäkuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.



kuva: pertti manninen kesällä 1999


Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.
Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

nettisanomat.com, pertti manninen 01.06.00

harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan


"Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupungin valtuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


Arkisto 2000

viikon kettunen"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin."

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." 

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/
viikonkettunen.htm

 

http://www.nettisanomat.com/2014/02/03/etusivu.html



Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  


 

ETUSIVULLE!
infoinfo.fi - 2020/12/29 - HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA
Kuva Charles Chaplinin klassikkokomediasta Kultakuume - Tapanina ajelulla 1.1.2020 alkaen vanhempaakin aika kauaksi taaksepäin vilkuillen. - Kuva. Joosef on ostanut pojalta aasin, jolla lähtee Marian kanssa matkalle. - Epätäydellinen maailma. 25.12.2020 8:00 Puheentunnistus. - Lidl antoi työntekijöilleen joulupäivän vapaaksi. Etusivun ilmoitus. - Kuva. Aattona naakkaparvi tervehtii kulkijaa. - Epätäydellinen maailma. 24.12.2020 17:00. Puheentunnistus. - Aamuhämärän kuva. - 20 vuotta sitten. Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa, eikä joulua. - Joulu. Kokoelmasta RAKASTA. - Muistoja.  "Tähtipojat". Vuonna 1958. - Pekka Haaviston luottamuksesta. - 20 vuotta sitten. Hannu Hautala: Kuvieni synty on edelleen luonnossa.. - Joulukuu 2020. Sotalaivat kalastuksen tukena. - Uhattiinko Ohisaloa? - Paljonko ihminen maata tarvitsee? Antti Herlin vältti rikossyytteen maakaupassa. Vain kaksi mediaa kertoi asiasta. YLE ja Viisykkönen. HS vaikeni kun olisi pitänyt kertoa omistajan asioista. - ”Kansa haluaa progressiivisen pääomaveron, Vanhanen torjuu.” .- Oliko Oodi-kirjasto onnenkantamoinen? Kirkkonummen uusitun pääkirjaston fiaskoita. Kansalaisten kommentit puolesta ja vastaan. - Verkkolehti Viisykkösen juttu. Kansanedustaja Harkimo, tupakkamannekiinista venäläisten mannekiiniksi - Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn on huolissaan. - Maskeista ja välissä hiukan Oodi- arkkitehtien fiaskosta Kirkkonummen uuden pääkirjaston suunnittelussa! - Sanna Marinin dramaattiset 2 tuntia. - "Pääministeri Sanna Marin luottaa - Saamelaisten kansallispäivä. Arkisto 2007. Yle:n kuvia. - Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Asianajajan tekaistu kirje. Pekka Mononen - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu -tiistai 29.12.2020 - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

N:o 2329 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2020-12-29 ja 2020-12-30, nettiin 2020-12-30 13:36, linkkejä 2020-12-30.

parhaat uudet ... banneri 2018-07-31 alkaen.

 

Takasisulla:
2020. Helmikuu. Suomi voittaa aina?

Ja muita vanhempia kirjoituksia ja kuvia!

Takasivulle!


 

 

Sivun alkuun!

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivustona (06.12.2018- 04.01.2021) nettiin torstaina 14.02.2021.